ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ+ΑΣΤΕΙΟΥ

Η Μεταξύ Σοβαρού+Αστείου Θεατρική Εταιρία στεγάζεται ως artist-in-residence στον ATR ATHENS.

Χώρος για πρόβες θεάτρου

Ο χώρος του ATR ATHENS διαθέτει δύο αίθουσες με εξαιρετικό φωτισμό: τον ισόγειο χώρο 140 τ.μ. και τον 1ο όροφο 80 τ.μ., με τουαλέτα AMEA, ντουζιέρα, ψυγείο, wi-fi και τραπέζι 8 θέσεων.

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 6976 66 49 16 για να κλείσετε έναν από τους δύο χώρους για πρόβες θεάτρουΤο κόστος ανά ώρα πρόβας είναι 5 ευρώ και 20 ευρώ για 5 ώρες.

Υπηρεσίες προβολής παραστάσεων

  • Επιμέλεια και αποστολή στον Τύπο του δελτίου τύπου
  • Αποδελτίωση δημοσιεύσεων
  • Δημιουργία αφίσας, προγράμματος, ψηφιακών banners, προσκλήσεων (έντυπων ή ψηφιακών) (σε συνεργασία με την MimerDesign)
  • Δημιουργία και υποστήριξη ιστοσελίδας και social pages του θιάσου/παράστασης (σε συνεργασία με την MimerDesign).
  • Αφισοκόλληση
  • Υποστήριξη οργάνωσης παραγωγής

Μεταξύ Σοβαρού + Αστείου

Η «Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου» ΑΜΚΕ παρουσίασε την πρώτη της δουλειά το 2005, ανεβάζοντας το «Κλάξον, Τρομπέτες και Πλάκες» του Ντάριο Φο, σε σκηνοθεσία Βασιλικής Τσίρου-Αμίτση στο Θέατρο Βαφείο.

Το 2006-2007 ανέβασε δύο θεατρικές παραγωγές: «Έντα Γκάμπλερ» του Ερρίκου Ίψεν, σε σκηνοθεσία Γιώργου Μανταρόπουλου, υπό την αιγίδα της Νορβηγικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, στο θέατρο Altera Pars, και το «Novecento, o πιανίστας-μύθος του 1900» του Alessandro Baricco, σε σκηνοθεσία επίσης Γιώργου Μανταρόπουλου, στο Θέατρο Αγγέλων Βήμα.

Το διάστημα 2008-2010 δραστηριοποιήθηκε έντονα στην οργάνωση του Θεατρικού ΔΙΚ.ΑΝ.Ο., του Δικτύου Ανεξάρτητων Θεατρικών Ομάδων, του οποίου και αποτελεί ενεργό και ιδρυτικό μέλος. Στο πλαίσιο αυτό και σε συνεργασία με σημαντικό αριθμό μελών του Δικτύου, συμμετείχε στην οργάνωση της 1ης Συνάντησης Θεατρικών Ομάδων στο χώρο BIOS, όπου και παρουσίασε σε συμπαραγωγή με την θεατρική εταιρία «Ξανθίας» το έργο «Ανθρώπινος Παράγοντας» σε κείμενα και σκηνοθεσία Ελισσαίου Βλάχου και της 2ης Συνάντησης Θεατρικών Ομάδων του Θεατρικού ΔΙΚ.ΑΝ.Ο. που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο Κιβωτός, στο Θέατρο της Κούκλας και στο Studio 20/21. Παράλληλα παρουσίασε σε συμπαραγωγή με την εταιρία μουσικών παραγωγών Raw Material την μουσική παράσταση «Ανεμιστήρας» του Νίκου Κολλάρου στη Μουσική Σκηνή Καφεθέατρο.

Από τον Ιανουάριο έως και το Μάρτιο 2011 παρουσίασε την «Παγίδα της Σελήνης», βασισμένο στο έργο “A moon for the Misbegotten” του Ευγένιου Ο Νηλ στο Θέατρο Φούρνος σε σκηνοθεσία Νίκου Σακαλίδη.

Από τον Νοέμβριο 2011 έως και τον Μάρτιο 2012 παρουσίασε το έργο «Εκείνος που δέχεται χαστούκια» του Leonid Andreyev σε μετάφραση Δαυίδ Μαλτέζε και σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.

Τον Απρίλιο-Μάιο 2015 παρουσίασε τη θεατρική μεταφορά του έργου του Ζοζέ Σαραμάγκου «Ο Άνθρωπος Αντίγραφο» σε μετάφραση Αθηνάς Ψυλλιά και μεταφορά-σκηνοθεσία Παρασκευής Καλογεράκη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την υποστήριξη του Ιδρύματος José Saramago στη Λισσαβώνα, της Πορτογαλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και των Εκδόσεων Καστανιώτη.

Συμμετέχοντας στο 3rd Handmade & Recycled Theatre Festival του τεχνοχώρου Fabrica Athens τον Οκτώβριο 2015, συνέστησε στο ανήσυχο θεατρικό κοινό την ομάδα genWHY, που αποτελείται από έφηβους ηθοποιούς, και την παράστασή τους «Ο Tom Πέθανε», βασισμένη στο θέατρο της επινόησης, σε διδασκαλία και επιμέλεια Παρασκευής Καλογεράκη.

Το φθινόπωρο του 2017 πραγματοποίησε museum theater για το Μουσείο Αργυροτεχνίας, με τη χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς και σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ιωαννίνων με το τίτλο «Το Μυστικό του Προμαχώνα» σε κείμενο Μάξιμου Μουμούρη και Παρασκευής Καλογεράκη και σκηνοθεσία Μάξιμου Μουμούρη.

Τον Σεπτέμβριο του 2019 θα παρουσιάσει στο Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς το θέατρο-ντοκουμέντο «Οδός 19, αριθμός 15: η προσφυγική Ελευθερούπολη και η περίπτωση Μουταλάσκη» σε κείμενο-σκηνοθεσία Παρασκευής Καλογεράκη και ερμηνεία Νένας Μεντή.

Μεταξύ Σοβαρού και Αστείου: https://sovaro-asteio.gr